Saturday, July 29, 2006

Kesälomailua

Koulutöitä on ollut tehtävänä vaikka millä mitalla eikä töitäkään ole ollut mitenkään kiiteltävän paljon. Siltikin pidin pääni ja tahdoin oikeasti lomailemaan. Eikä kyllä harmita.

Tultiin eilen takaisin Ruotsista. Reissu oli kokonaisuudessaan todella onnistunut. Oli kivaa lähteä matkaan jo etukäteen, jotta viimeinen yö tuli nukuttua kohtuullisen hyvin eikä herätys ollut vielä puoli viideltä (tms.) mitä se olisi ollut jos olisi lähtenyt aamulla vasta Tampereelta. Laivamatka aamulaivalla Tukholmaan sujui rauhallisesti haahuillen, syöpötellen ja sudokuita täytellen. Aamulaiva ei ole ollenkaan hullumpi matkustusväline etenkin jos on seuraa, matka on kuitenkin pitkä.

Kun Tukholma alkoi oikeasti olla lähellä minä keskityin tuijottelemaan ikkunoista ja etsimään katseellani Globenia (niin se iso valkoinen pallo-areena Tukhoman eteläpuolella) sillä välin kun Juha ja Laura ottivat mittaa toisistaan pelaamalla GameCubea. En minä mitään Globenia nähnyt, mutta paljon laivoja, luksusmökkejä ja sen sellaista kylläkin. Satamassa selvisi myös miksi: Katselin väärään suuntaan...niinpä niin.

Laivalla minä melkein toivoin, että Tukhomassa sataisi kun saavumme koska se olisi ollut hyvä tekosyy mennä taksilla hotellille. Ei kuitenkaan satanut, vaikka hiostava ilma olisikin ollut ukkoselle varsin sopiva. Ja hotellikin löytyi todella helposti kävellen. Olin hieman pelännyt, että hotelli Globenin vieressä osoittautuisi olevan kaukana, mutta eipä sentään. Se oli ihan tarpeeksi lähellä ja mukava paikka noin muutenkin. Ja tuli sitten kokeiltua tunnelbanalla matkustamistakin pariin kertaan.

Tukholma oli kaupunkina hieno. Nähtävää olisi ollut vaikka millä mitalla. Kauppojen, nähtävyyksien yms. tutkimista hankaloitti kuitenkin hieman se, että kaikki paikat olivat arkisin auki noin kello 10-18. Lähinnä vain seven-eleven-putiikit ja ravintolat jäivät auki kello kuuden jälkeen illalla. Hassua. Mutta toisaalta kaupungissa vaeltelemiseen ja paikkojen tutkimiseen ei läheskään aina tarvita aukiolevia paikkoja. Jaloissa se vaeltelu tosin tuntuu...

Käytiin katsastamassa myös Eskilstuna ja ihmettelemässä Ruotsin rautateitä. Siellä ei kannata matkustaa kuin ennen puoltapäivää päivällä ja sitten taas joskus myöhään illalla. Päivällä minun lippuni oli puolet kalliimpi kuin aamulla. Höh. Eskilstunassa oli Parken Zoo (eli Ruotsin toiseksi suurin eläintarha) ja siellä Mustanaamiomaa. Sitä niin toivoi, että olisi ollut itsekkin pikkulapsi. Mustanaamiomaassa nimittäin oli melkoisia kiipeilytelineitä ja muita temppuratoja lapsille. Mustanaamion valtaistuin taas oli melkoinen pettymys, se oli niin pieni. Ja mustanaamio itse...noh. Saatiin ainakin hyvät naurut.

Ainoa hieman miinusta antava seikka koko matkalla oli takaisin tulomatka iltalaivassa kolmen tunnin yöunilla, mutta siihenkään ei hirmuisesti pystynyt itse vaikuttamaan.

Säätiedotuksista huolimatta ei satanut kertaakaan. Lämpötila oli joka päivä noin 28 astetta ja oli kuuma. Hassua olikin palata Tampereelle kun oikeasti tuntui aika viileältä aluksi ja lämpötila oli kuitenkin siinä tasan 20 tienoilla.

Kivaa oli. Ei harmita yhtään. Kaunis kaupunki ja ihanaa seuraa.

Ja lähtisinkö uudestaan? Lähtisin! Mutta seuraavalla kerralla jonnekkin muualle...

0 Kommentit:

Post a Comment

<< Home